Горщик з мікрозеленню на столі

Що таке мікрозелень? Поділимось з вами дослідженнями і науковими статтями на цю тему

Мікро- що? Чому варто вирощувати та споживати мікрозелень

Дослідження і наукові статті простою мовою

 

Кожен, хто хоч раз цікавився здоровим харчуванням знає, наскільки важливо споживати велику кількість рослин, зокрема овочів та зелені, щодня. Смаколики з мікрогріном

Це підтримує правильну роботу всього організму, збагачує вітамінами, а ще — стильно, різнокольорово та красиво. Але, на жаль, ми не можемо бути впевнені у якості продуктів, які купуємо в супермаркетах та на ринку. Маленькі, нібито красиві та корисні рослинки часто всотують не лише любов сонечка, водички та землі, а й речовини, після споживання яких наш організм засумує.

Що робити коли зі свіжими овочами біда?

Зараз може бути складно з якісними овочами... Скоріш за все, цього літа ми будемо без Херсонських помідорів, без їх смачної картоплі та багатьох інших овочів, виробники яких постраждали після 24 лютого.

На заміну можуть прийти імпортні, доволі дорогі овочі. Окрім ціни, буде ще питання їх смакових якостей... Не хочеться їсти продукти, відверто пластикові на смак, знову ж, з незрозуміло чим всередині.

Вихід є — вирощувати зелень та овочі вдома — самостійно. Це швидко та може бути стильно! Наприклад, мікрозелень. “А що воно таке, та ваша мікрозелень?” — запитаєте ви. А ми, натомість, з радістю пояснимо все нижче:)

———————————————————

Мікрогрін або ж мікрозелень — це молоді паростки зелені та деяких овочів, що лише виросли з насінини і висотою, як правило, 2,5-7,5 см. Він вирізняється насиченим та яскравим смаком, а також дуже милий на вигляд.

 ———————————————————

Мікрогрін — це саме паростки, а не проростки, які теж популяризує здорове харчування. Останні не мають листочків, а виростити мікрогрін — це своїми руками виплекати мініатюрні копії дорослих рослинок. Саме тому збирати врожай проростків цілком реально вже на 2-7 день, а от щоб виростити справжню мікрозелень, треба почекати трохи довше: від 5 до 14 днів, залежно від рослинки.

Ще одна “популярна тема” в здоровому харчуванні — бейбі овочі та зелень. Але знову ж, бейбі овочі — це бейбі овочі, а мікрогрін — це мікрогрін. Мікрозелень можна купити ще до початку періоду збору врожаю, або ж виростити вдома самостійно. Бейбі продукти ж є зрілими рослинками, але меншими за розміром, ніж звичні нам.

Добре, а який же тоді мікрогрін буває?

Виростити мікрогрін можна різний. Основним критерієм для класифікації є вид рослинок, насіння якого хочете використати для своєї мети — харчуватися правильно, смачно та стильно. На жаль, не всі вони придатні для того, щоб виростити мікрогрін. Однак, спектр доволі широкий, і серед можливих варіантів можете виростити мікрозелень таких родин:

  • капустяні (цвітна капуста, броколі, білокачанна та червонокачанна капуста, крес-салат, редиска, рукола);
  • айстрові (салат, цикорій, ендивій та ін.);
  • селерові (кріп, фенхель, морква, селера);
  • амарилісові (часник, цибуля різних видів);
  • щирицеві (щириця (амарант), кіноа, буряк, шпинат);
  • гарбузові (диня, огірок, кабачок).

Зараз це всі рослинки для вирощування від grow-some.

Інколи, мікрогрін також вирощують із зернових. У будь-якому разі, що б ви не обрали з метою урізноманітнити своє здорове харчування, отримаєте вибух смаків. Від нейтральних до гострих, кислих та навіть дещо гірких — все залежить від виду. Ми, натомість, обіцяємо, що буде неймовірно смачно, а придбавши набори для вирощування мікрогріну grow-some, ще й стильно!

Окей, мікрозелень - це смачно та красиво. А в чому ж користь?

А користь у тому, що це справжня бомба всіляких нутрієнтів! Пам’ятаєте, що мікрозелень — вже не проростки, а маленькі копії дорослих рослинок? Копіями вони є і за вмістом вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Але в 9 разів кращими: саме настільки вміст корисних елементів у багатьої видів мікрозелені перевищує показники дорослих рослинок.

Отже, умовно, з’ївши 20 грамів мікрогріну редиски ви отримаєте порцію нутрієнтів зі 180 грамів дорослої редиски: споживати корисні мікроелементи таким чином зручніше, швидше та не менш смачно. Саме тому мікрогрін чудово доповнює здорове харчування.

Окрім того, мікрозелень не менш успішно за своїх дорослих товаришів допомагає знизити ризик окремих захворювань. Це стосується серцевих хвороб, хвороби Альцгеймера, цукрового діабету та навіть окремих видів раку. Усе через підвищений вміст поліфенолів та антиоксидантів. Тому вирощуйте мікрогрін, регулярно його споживайте та залишайтеся здоровими та красивими!

Повернутись до блогу

Залиште ваш коментар

Бажаєте виростити мікрозелень? Оберіть наш бестселлер!