мікро зелень гороху — користь мікрозелені гороху та як проростити мікрозелень гороху вдома

Мікрозелень гороху: говоримо про її харчову цінність, користь та побічні ефекти, якщо такі є

Сьогодні мікрозелень гороху — одна з найулюбленіших рослинок серед прихильників здорового харчування, любителів неординарних смакових ноток у перших стравах, легких салатах і навіть освіжних коктейлів!

Горох та мікрозелень гороху можна використовувати у приготуванні багатьох страв і напоїв, адже крім корисних властивостей, цей мікрогрін відрізняється ще й особливим смаком та приємним ароматом.

Використовувати горох мікрозелень останнім часом воліють не тільки професійні кухарі, але й звичайні поціновувачі пікантних домашніх страв. При цьому дехто навіть починає вирощувати мікрозелень в домашніх умовах!

Проте перш ніж мікрогрін купити, пропонуємо трохи поглибити свої знання щодо цієї дивовижної рослини.


Мікрозелень гороху: що це?

Мікрозелень гороху — це пророщенне насіння гороху в межах 7-15 днів. По-суті, це стебла молодої рослини, які ще не мають завʼязі горошинок (ну рано ще ж для того 🤌). Хрусткість стебла, насиченість маленьких листків та ледь помітна рухливість вусиків складають цілісний образ цієї рослини. Однак не стільки візуальна складова робить мікрозелень такою чарівною. Варто віддати належне солодкуватому та неймовірно ніжному смаку, яким ділиться зі споживачами мікрогрін горох. 

Зовсім не дивно, що багатьох з нас приваблює саме вирощування мікрозелені, адже процес не забирає багато часу та енергії. Варто тільки купити килимки від grow-some або купити насіння для мікрозелені, щоб якнайшвидше почати процес вирощування.

Мікрогрін гороху перевершує звичайну зелень за рівнем вмісту поживних речовин у кілька разів! Таким чином, смакування зеленими листочками — це не лише насолода для шлунка, а й неабиякий подарунок для організму загалом!

Харчова цінність мікрозелені гороху — аби не бути пустослівним.

Перед придбанням насіння мікрозелені, не завадить ознайомитися із загальною інформацією про майбутній мікрогрін. Відомо, що мікрозелень горох надзвичайно багатий на різні вітаміни і мінерали. Насамперед мікрозелень є чудовим рішенням для тих, хто бажає додати у свій раціон дещо дійсно корисне і низькокалорійне.

 

Тож добова норма (1 склянка на 100 г) свіжого мікрогріну тішить наступними показниками:

  • Вода 62.3 г
  • Калорії: 31-35 кКал 
  • Білок: 2-3 г (рекоменд 0.8 г на 1 кг маси тіла/ день для чол та жін)
  • Вуглеводи: 7-8 г (130  мг на день/чол, та 130  мг  для жін)
  • Цукор: 3.53 г
  • Жири: 0 г — ага, взагалі без них :)
  • Харчові волокна 2-3 г: 16% РДН
  • Вітамін С: 24.7 мг — (75-90 мг на день/чол, та 65-75 мг для жін)
  • Кальцій: 24 мг — (1000-1300 мг на день/чол, та 1000-1300 мг для жін)
  • Залізо: 1.27 мг — (8 мг на день/чол, та 15-18 мг для жін)

Взяли не з пальця, а досліджень USDA із США, а денна норма (що у дужках) взята звідси.

 

Теж захотілося мікрозелень купити? Або ж виростити мікрозелень в домашніх умовах для постійного вжитку? Це, без сумніву, гарна ідея, адже ця мікрозелень може збагатити організм поживними речовинами, що є безцінним для вашого здоров’я і краси!

Користь мікрозелені гороху для організму

Недарма нутриціологи стверджують, що постійна увага до свого харчування та дотримання балансу в споживанні певних продуктів, призводить до неминучих наслідків – ви ризикуєте почувати себе на диво краще, щасливіше та здоровіше! Та ж мікрозелень, здавалося б, непримітна та абсолютно звичайна, здатна поліпшити ваше самопочуття, за умови регулярного вживання з іншими не менш корисними продуктами.


1) Мікрогрін купити – наситити організм вітаміном С

Якщо ви постійно перебуваєте у стресі, що цілком зрозуміло з огляду на сучасний світ безперервного прогресу та метушні, то ваша імунна система знаходиться під загрозою. Захистити її допоможе вітамін С, який у великій кількості міститься в одній склянці мікрозелені гороху. Крім цього, достатній вміст вітаміну С в організмі запобігає розвитку серцево-судинних захворювань, пневмонії та ряду інфекцій. Тобто вирощування мікрозелені і згодом її споживання в їжі можуть блокувати запальні процеси в організмі людини. Хіба це не привід вже зараз придбати насіння мікрозелені гороху?

2) Мікрозелень гороху = НІ дефіциту заліза!

Анемія - важкий синдром, який виникає з причини пониження гемоглобіну в крові. Саме через це медики радять не нехтувати продуктами, що містять багато заліза. До таких належить й мікрогрін гороху! Купуючи насіння для мікрозелені, вирощуючи свіжі паростки рослини, а потім додаючи зелень до улюблених страв, ви насичуєтеся киснем і сміливо кажете анемії: “До побачення”!

3) Мікрогрін горох – джерело рослинного білка

Білок є одним з основних чинників, що впливають на процес створення і стан тканин організму, тож варто збагачувати свій організм, вживаючи продукти з достатнім вмістом білка. Незважаючи на вид дієти, якої ви, можливо, дотримуєтесь, важливо споживати білок у необхідній кількості (близько 0.8 г на 1 кг ваги тіла). Мікрозелень гороху допоможе вам підвищити рівень білка, для цього варто вживати зелень щодня.

  

Як виростити мікрозелень гороху вдома? 

Насправді, виростити мікрозелень гороху вдома доволі просто.
Ось як це виглядає із нашими наборами. Замочили насіння, висипали на килимок і поливаєте його час від часу.

Повернутись до блогу

Залиште ваш коментар

Бажаєте виростити мікрозелень? Оберіть наш бестселлер!