Набір для вирощування грибів гливи вдома

Грибочки, в яких ви певні на 200%: вирощуйте вдома з grow-some

Грибочки, в яких ви певні на 200%: вирощуйте вдома з grow-some 

У 2022 ми почали працювати над наборами для вирощування грибів вдома. Невелика коробочка, у якій без зайвої мороки можна за 10-15 днів виростуть свіжі грибочки — наша мета. 

Гриби містять калій, селен, вітамін B2, бета-глюкан, який покращує роботу серця та є ледь не єдиним природним веганським джерелом вітаміну D. З іншого боку: якщо серед ваших знайомих немає грибника з 15-річним досвідом збирання грибів, перевіреними місцинами та очима, що бачать крізь листя та гілки, дістати грибочки не так вже й просто. Ризик отруїтися, купивши «лисички» у бабусі при дорозі — високий. А найближчий супермаркет часто не пропонує нічого кращого за печериці без смаку і запаху (або не пропонує навіть їх). 

Але це не причина виключати з раціону гриби. Можливо отримати свіжі, смачні і точно безпечні гриби, та ще й розважитися у процесі вирощування. У grow-some ми хочемо, щоб виростити грибочки вдома було так само легко, як траву котикам чи броколі — відкрив горщик, полив чистою водою і насолоджуєшся результатом. 

Пропозиції, які є зараз, не відповідають цим вимогам: гриби пропонують вирощувати у мішках (стильне доповнення кухні), протягом кількох тижнів та за складними інструкціями. 

Як будуть працювати набори грибів від grow-some 

Якщо коротко — так, як і набори з мікрогріном. Ми працюємо, щоб харчуватися корисно було так само просто, як купити пачку чипсів у супермаркеті. 

Якщо розповідати детальніше: до того, як набір з вирощування потрапляє до вас, ми пропрацьовуємо всі складні операції. У спеціальному приміщенні забезпечуємо потрібну температуру, вологість, герметичність та чистоту. Після цього висіваємо міцелій (грибницю) та починаємо його пророщувати. Міцелій може здатися схожим на плісняву, але це не він. Гриби ростуть колонією, тому і їх «основа» — грибниця — також колонія. В деяких грибів міцелій помітніший, ніж у інших, суть одна — так і має бути, тому не турбуйтеся :)

Після цього набір вирушає до вас: з коротенькою інструкцією, компактний та зручний. Щоб отримати врожай, достатньо буде поливати грибочки і не ставити їх під прямі сонячні проміння. Міцелій працює за принципом «горщик, вари», тому з одного набору ви, за правильного догляду, зберете кілька врожаїв свіжих та безпечних грибів. 

 

Які набори від grow-some можна буде замовити та чим вони корисні 

Гриби — збалансований продукт: у них достатньо білків, жирів, вуглеводів та вітамінів. Одночасно це ще й низькокалорійне доповнення меню, тому що на 90% вони складаються з води. У грибах міститься 18 амінокислот, серед них — лейцин, аргінін, глютамін — це джерела енергії для нашого організму. 


Фосфор, марганець, мідь, сірка, калій, вітаміни PP, E, групи B — усі вони покращують обмін речовин та сприяють виробленню меланіну, який сповільнює старіння, допомагає боротися зі стресом та забезпечує міцний сон. 

Різні гриби «спеціалізуються» на різних корисних властивостях, а вирощування з grow-some можна почати з глив (вєшанок, підвишнів), пізніше в асортименті також буде їжовик гребінчастий, ерінги та шиїтаке.  

 

Більше про користь глив 

Гливи мають майже на 100% схожий з м’ясом склад, а в дечому навіть кращий. Головна різниця — на відміну від м’яса, гриби підходять вегетаріанцям та веганам. А замість глюкози, вєшанки містять манітол, тому їх можна додавати у меню діабетикам і всім, хто хоче обмежити споживання цукру. 

Левастин у складі знижує рівень холестерину в організмі. Сам по собі холестерин може бути як корисним, так і шкідливим. Що більше його в організмі, то більше переважує шкода. Левастин — гарант того, що холестерин буде корисним. Заліза, кальцію та фосфору в гливах вдвічі більше, ніж у червоному та білому м’ясі, а ніацину — в 10 разів більше, ніж в будь-яких овочах. 

З набором для вирощування грибів grow-some вже за 10 днів ви зможете зібрати перший врожай глив. Набір можна поставити на кухні і обрізати з «букету» потрібну кількість вєшанок. 

І трохи про їжовик гребінчастий 

Так само як і гливи, виростити його дуже просто. Тому ми й обрали їжовик — щоб без мороки ви отримали гарантований результат. Їжовик росте гронами, має пухкенькі, щільні та волохаті гриби, і трохи схожий на гриву лева. 

Їжовик доповнить будь-який рецепт, його можна варити, смажити, запікати, сушити і навіть заварювати, як чай. Геріоценони, бета-D-глюкан, похідні ціатана, провітамін D, ерінаціни активізують в організмі синтез білка та запобігають утворенню пухлин — це доведений дослідженнями ефект. Їжовик може бути профілактичним засобом, але не лікуванням від онкологічних захворювань, пам’ятайте про це. А арабітінол, D-треітол і пальмітинова кислота працюють як антиоксиданти. 

Також вживання їжовика зміцнює нейронні зв’язки у мозку і запобігає розвитку хвороби Альцгеймера. 

Ну а найголовніше: їжовик надзвичайно смачний! Його смак порівнюють з креветкою. 

Вирощування грибів вдома — це гарантія того, що ви отримаєте свіжий та безпечний продукт до столу. А ще це весело та цікаво: якщо у вас є діти — вони зможуть ближче познайомитися з природою, а ви (з дітьми чи без) отримаєте чудову розвагу та відволікання від стресів та новин. 

Повернутись до блогу

Залиште ваш коментар

Бажаєте виростити мікрозелень? Оберіть наш бестселлер!